LESAANBOD

Heb jij een passie voor theater? Ben je op zoek naar professionele training in dans, zang en drama? Heb jij de drijfveer en ambitie om jouw vaardigheden (verder) te ontwikkelingen en ambieer jij misschien zelfs een carrière in het (inter)nationale theater? De Old-School Musical Foundation is de plek voor jou! 

AFDELINGEN

Binnen de Old-School Musical Foundation zijn verschillende afdelingen:

 

 • Junior Afdeling

 • Gevorderden Afdeling

 • Volwassenen 

 

Voor de leeftijdscategorie vanaf 7 jaar is er de Junior Afdeling. De leerlingen worden onderwezen in de drie disciplines dans, zang en drama en klaargestoomd om door te kunnen stromen naar de gevorderden afdeling. Lees meer...

 

De Gevorderden Afdeling is voor leerlingen vanaf 12 jaar. Het doel is om vaardigheden en talent verder te ontwikkelen op het gebied van dans, zang en drama. De inhoud van de lessen is divers om de leerlingen zo breed mogelijk te onderwijzen in de verschillende facetten van het theater. Lees meer...

 

Voor volwassenen is er de Body Training voor Volwassenen. Dit is een body shape programma ontwikkeld voor volwassenen. Mobiliteit, lenigheid, postuur en spieropbouw staan hierin centraal. Deze trainingen zijn ideaal om in vorm te blijven en fysiek verder te ontwikkelen.  Lees meer...

Lesrooster:

 • Maandag 18:00 - 20:00 uur: dans (gevorderden)

 • Maandag 20:00- 21:00 uur: Body Training voor Volwassenen

 • Donderdag 15:30 - 17:00 uur: zang/dans/drama (junior) 

 • Donderdag 17:00 - 19:00 uur (ene week): groep masterclass dans (gevorderden)

 • Donderdag 17:00-18:30 uur (andere week): groep masterclass zang (gevorderden) 

 • Zaterdag 15:00 - 17:00 uur: drama (gevorderden)

DANS

JUNIORS

JUNIOR AFDELING

LESROOSTER

Donderdag: 15:30 - 17:00 uur (zang/dans/drama)
Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de Junior Afdeling. De leerlingen worden onderwezen in alle drie de disciplines: dans, zang en drama. Ze maken op jonge leeftijd kennis met de werkwijze van de OSMF en worden (indien gewenst) klaargestoomd om door te stromen naar de gevorderde afdeling. 

In de danslessen wordt o.a. aandacht besteedt aan het ontwikkelen van techniek, ritme en spierkracht. In de dramalessen wordt o.a. gewerkt met vormen van expressie, improvisatie en samenspel. In de zanglessen staan koor & solo zang centraal samen met zangtechnieken. 

LESGELD

3 disciplines (dans/zang/drama)
1,5 uur per week
2x per maand zang
€54,50 p.m. (10 maanden)
 
GEVORDERDEN

GEVORDERDEN AFDELING

Het doel van de Gevorderden Afdeling is om vaardigheden en talent te ontwikkelen op het gebied van dans, zang en drama. De inhoud van de lessen is divers om de leerlingen alle facetten van het theater te laten ervaren. 

 

Ondanks dat ons doel is om jouw talent te professionaliseren, betekent dat niet dat je een top danser, zanger en acteur moet zijn wanneer je je bij ons aansluit. Ons streven is om het beste uit jou te halen, ongeacht op wat voor niveau je begint. Het gaat niet om de vaardigheden die je al bezit, maar of je getalenteerd, gepassioneerd en gedreven bent. 

 

De leeftijd van de studenten is vanaf 12 jaar. Wij hanteren geen strikte leeftijdslimiet, omdat wij niet geloven dat talent gekoppeld is aan een bepaalde leeftijd. Dat is de reden dat we niet per se kijken naar leeftijd, maar naar talent.

LESROOSTER

 • Maandag 18:00 - 20:00 uur: dans 

 • Donderdag 17:00 - 19:00 uur (ene week): groep masterclass dans

 • Donderdag 17:00-18:30 uur (andere week): groep masterclass zang

 • Zaterdag 15:00 - 17:00 uur: drama

LESGELD

 • Lesprogramma dans of drama (8 uur per maand): €65,50 p.m. (10 maanden)
 • Lesprogramma dans & drama (16 uur per maand): €96,50 p.m. (10 maanden
 • Groep Masterclass Dans (4 uur per maand): €50,00 p.m. (10 maanden)
 • Groep Masterclass Zang (3 uur per maand): €42,00 p.m. (10 maanden)
Voor meer informatie over lesgeld met betrekking tot samenstellingen van lesprogramma onderdelen, vraag de Lesbrochure aan via het contactformulier.

Wij geloven dat vaardigheden goed ontwikkeld kunnen worden door uitvoerige training. Dat is de reden dat wij 6 uur per week aan bieden. Het is tevens mogelijk aan te melden voor de lessen van één of twee disciplines. 

Voor meer informatie over de verschillende lesprogramma onderdelen, vraag de Lesbrochure aan via het contactformulier.

WAT WIJ ZOEKEN:

 • Passie voor dans, zang en drama

 • Toewijding, inzet, discipline

 • Interesse in (verder) ontwikkelen van talent, voor persoonlijke of professionele doeleinden

WAT WIJ BIEDEN:

 • Gevorderde dans-, zang- en dramalessen

 • Internationaal gekwalificeerde docente

 • Een stevige basis voor studenten die professioneel artiest willen worden

Wat wij zoeken:

 

ACTEERLESSEN

DANSLESSEN

In de dansafdeling voor (middel)gevorderden wordt de leerling getraind in performance dans, zowel in de techniek als de uitvoering. Tijdens de danslessen wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van techniek, spierkracht en performance. Enkele dansstijlen die aan bod komen zijn Broadway musical en performance dans, character, klassieke dans, modern stage dans, jazz en tap dans. 

In de drama afdeling wordt de leerling getraind in het toneelspel, waarbij improvisatie, script-lezen en historische drama (waaronder Shakespeare) een grote rol spelen. Er wordt gewerkt aan creativiteit en performance tijdens het (improvisatie) spel. Omdat de leerlingen worden getraind volgens Engels model, zijn de improvisatie scènes (en de scripts) met name in het Engels.

ZANGLESSEN

In de zangafdeling wordt er gewerkt aan groepszang (koor) en individuele zang. In het koor wordt met name gospel en evergreen gezongen. Voor de leerlingen die de gehele cursus volgen is er tevens een aanvullende masterclass zang, waarbij de leerling individuele performance coaching krijgt en waarin gewerkt wordt aan solo zangstukken. 

 

"TALENT IS NATURAL. SKILL IS ONLY DEVELOPED BY HOURS AND HOURS AND HOURS OF BEATING ON YOUR CRAFT"

- Will Smith   

BODY TRAINING

Tijdens de Body Training voor volwassenen staat mobiliteit, lenigheid, body shape, postuur en spieropbouw centraal. Deze trainingen hebben als doel om in vorm te blijven, spieren te ontwikkelen waar nodig, mobiliteit en lenigheid te verbeteren en bieden tevens een goede ondersteuning voor de eventuele overige sporten die u beoefent. Het biedt de juiste balans tussen sport en ontspanning.

BODY TRAINING VOOR VOLWASSENEN

LESROOSTER:

Maandag 20:00- 21:00 uur

LESGELD:

Body Training
1 uur per week
€50,00 p.m. (10 maanden)
AANMELDINGSFORMULIER

Aan de toelating tot de gevorderden en junior afdeling zit een selectieprocedure verbonden. Dit houdt niet een enkele auditie in, maar het meetrainen tijdens meerdere lessen. Dit geeft ons de mogelijkheid om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het bekijken van het talent, de vaardigheden en de attitude van de kandidaat.

Ben je enthousiast over de dans, zang en/of dramalessen? Vraag dan een gratis proefles aan via het aanmeldingsformulier. 

 

De Body Training wordt gegeven door Sue Chaloner. Zij heeft, naast haar danstraining aan kinderen en jongeren, jarenlange ervaring met het geven van body shape trainingen aan volwassenen, zowel met privé als professionele doeleinden (athleten, o.a. bodybuilders, schaatsers). 

Bent u geïnteresseerd in de Body Training voor Volwassenen? Vraag dan een gratis proefles aan via het aanmeldingsformulier.