top of page

COLLECTIEVE PASSIE

De gedeelde emotionele energie en collectieve passie is wat de Old-School Musical Foundation onderscheidt van anderen: een kracht waar je niet omheen kan. Onze kracht ligt in het vermogen om shows te creëeren met individuen die de liefde voor theater delen door hen te verenigen in één coherent geheel. De energie die tot leven komt op het podium vormt de drijvende kracht van al onze optredens. Wij geloven dat mooie shows gecreëerd worden wanneer je als eenheid optreedt. Desondanks heeft eenieder in deze eenheid de ruimte om te zijn wie ze zijn en hun eigen talenten en mogelijkheden te ontdekken. Sue Chaloner is niet alleen de creatieve geest achter de shows, maar heeft ook de basis gelegd van de filosofie van de Foundation. 

Alle shows zijn gecreëerd, geregisseerd en gechoreografeerd door Sue Chaloner. 

2019

TEDX YOUTH NIJMEGEN
Foto-_Neslihan_Çelikel.jpg
Foto-_Neslihan_Çelikel_.jpg

Credits: Neslihan Çelikel 

2018

THE CHRISTMAS SPECIAL
IMG_2386.JPG

2017

TEDX YOUTH AMERSFOORT

Credits: Benjamin Kotek

2016

VISIONS

Credits: RSd'A

2015

SAIL AMSTERDAM 2015

Credits: Woodies aT BerLin

WINDOW OF A CHILD

Window of a Child vertelt het verhaal van een jonge piraat in een wereld van moeilijkheden, liefde en wraak. Het brengt je terug naar de 17e eeuw en laat zien hoe kinderen in die tijd moesten omgaan met levensbedreigende krachten van de piraterij. 

2013

LETTERS TO A BULLY

Letters to a Bully laat de alledaagse moeilijkheden zien van kinderen en tieners in een wereld van pesterijen, hoe zij hun passie gebruiken om hun angsten en onzekerheden te overwinnen en opstaan tegen hun pester. 

2012

NOSTALGIA

Nostalgia belichaamt de twee gezichten van theater: het klassieke theater, waarin het verhaal liefde en tragedie met elkaar verbonden wordt, uitgedrukt met de grote werken van William Shakespeare, en Broadway theater, waar attitude en performance de kern vormen.

2011

PURE IMAGINATION

2010

LEGENDS

2008

REVUE

Speciaal voor SAIL Amsterdam 2015 presenteerde de OSMF een deel uit de voorstelling 'Window of a Child'. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een jonge piraat in een wereld van moeilijkheden, liefde en wraak. Het brengt je terug naar de 17e eeuw en laat zien hoe kinderen in die tijd moesten omgaan met levensbedreigende krachten van de piraterij. 

Een unieke kijk in de passies en drijfveren van de leerlingen om een professionele artiest te worden. Ze delen hun passie voor het theater met een groter publiek en laten zien wat er komt kijken bij het nastreven van een carrière in de Performing Arts industrie. 

Voor TEDxYouth@Amersfoort werd de voorstelling 'Unbeatable' geprogrammeerd. 'Unbeatable' staat in het teken van het thema (cyber)pesten. Door de ogen van de jeugd opent zich een wereld die voor velen dagelijkse realiteit is. Verschillende achtergronden en verhalen spelen een rol, zowel van de pester als degene die gepest wordt. Verhalen die op een theatrale wijze met zang, dans en drama aan het daglicht worden gebracht. 

In de 'Christmas Special' wordt de collectieve passie verenigt tot een spiritueel koor. Gezongen vanuit de 'soul' word je meegenomen in een authentieke wereld waarbij de Kerst 'spirit' spreekt. 

Tijdens TEDxYouth@Nijmegen stond het thema 'Velocity of the Future' centraal. Hoe kijkt de huidige generatie jongeren tegen de snelheid van de technologie en de veranderende maatschappij aan?  De OSMF vertaalde het thema over jongeren en technologie op een theatrale wijze naar het toneel. Wat is de invloed van de huidige technologie op het leven van de jongeren vandaag de dag? 

bottom of page